Oppsigelser på KVS-Bygland

KVS-Bygland må kutte mellom fem og seks årsverk som følge av det uventet svake elev-opptaket for kommende skoleår.

I marsnummeret skrev Sambåndet om svært gode søkertall for den misjonseide videregående skolen i Setesdal. Over 140 søkere var en økning på om lag 30 prosent sammenlignet med inneværende skoleår, og antall første- og andreprioritetssøkere var også høyere enn tidligere. Det var derfor høyst uventet at opptaket skulle havne så lavt som 66 ja-svar.

Kutter.

Som sambåndet.no meldte 25. april, fører det til at skolen kutter satsingen på idrettsfag og heller ikke oppretter tredje året på naturbruk. Skolen vil høsten 2017 dermed være tilbake til et tilbud bestående av VG1 og VG2 byggfag og tilsvarende på naturbruk. De elevene som hadde takket ja til plass på idrettsfag og VG3 naturbruk, må dermed finne andre skoler, og elevtallet til høsten blir følgelig så lavt som 53. KVS-Bygland bistår de elevene som må finne andre skoler.

Det framgikk av nettartikkelen 25. april at de ansatte var varslet om fare for nedbemanning, og nå er konsekvensene klare:

– Vi har måttet si opp to personer i full stilling. I tillegg reduserer vi på bruk av timelærere, og noen som slutter til sommeren av naturlige årsaker, blir ikke erstattet, sier rektor Steffen Røykenes ved KVS-Bygland til Sambåndet.

Trykket stemning.

En gruppe bestående av ham selv, lederen for skolestyret og to tillitsvalgte jobbet med nedskjæringsplanen siste uka i april, og den ble vedtatt av skolestyret i et møte fredag 28. april. De ansatte ble informert samme dag.

– De ansattes rettigheter i forbindelse med oppsigelsene er ivaretatt. Slik vi ser det fra administrasjonens og skolestyrets side, blir det ikke flere oppsigelser, sier Steffen Røykenes.

Rektoren legger ikke skjul på at stemningen ved skolen har vært trykket den siste tiden.

– Det er en veldig kjedelig situasjon for dem som må gå, sier Røykenes.

Har tro på skolen.

Han har likevel ikke mistet motet med tanke på skoleåret 2017/18.

– Det blir full fres også fra høsten av. Vi skal lage en god skole som elevene har lyst til å komme til. Vi har fortsatt veldig god tro på at det skal være mulig å drive skole på Bygland, sier Røykenes.

Når Sambåndet snakker med ham, er han på vei tilbake fra Gardermoen etter å ha sendt elevflokken ut på skoletur. To klasser er i skrivende stund på vei til USA, tre til Spania og VG1 bygg til Latvia i forbindelse med misjonsprosjektet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.